Cel mai important angajament pe care și l-a asumat PLDM față de cetățeni este edificarea unui viitor european pentru Republica Moldova.

Continuarea parcursului european și adoptarea standardelor Uniunii Europeane face iminentă șansa cetățenilor acestei țări de a avea o viață mai bună. Acest deziderat este posibil printr-o dezvoltare continuă a economiei și a relațiilor comerciale, care generează noi investiții, mai multe locuri de muncă și salarii mai mari. Alte necesități indispensabile societății noastre sunt călătoriile fără restricții, prețuri corecte, produse și servicii calitative, precum și o justiție echitabilă pentru toți cetățenii.

Liderii europeni au recunoscut în repetate rânduri progresele realizate de guvernul Filat pentru promovarea reformelor proeuropene. PLDM continuă acest parcurs, pentru a obţine acceptul Uniunii Europeane în privinţa liberalizării regimului de vize şi regimului de comerţ liber, dar mai ales pentru semnarea Acordul de Asociere cu UE.

Pentru finalizarea acestor procese, care vor schimba viaţa cetăţenilor moldoveni, PLDM cooperează în permanenţă cu toate structurile europene. Cei mai importanți pași urmează să fie realizați până la Summit-ul Parteneriatului Estic al Uniunii Euopene, care va avea loc la Vilnius (Lituania), în luna noiembrie 2013.

PLDM consideră că cel mai important obiectiv economic al Moldovei este crearea de noi locuri de muncă. Este inacceptabil ca atât de mulţi dintre cetățenii noștri, dar mai ales tinerii, să nu aibă un loc de muncă la ei acasă.

Iată de ce guvernul Filat a accelerat construirea proiectelor majore de infrastructură, care au generat noi locuri de muncă. În ultimii trei ani, a fost extins sistemul de apeduct până la 60% din gospodării, iar 200 de kilometri de drumuri au fost construite sau reabilitate. La realizarea acestor proiecte, companii din Austria, Italia, Portugalia și Turcia au angajat lucrători moldoveni.PLDM continuă să accelereze reformele proeuropene, generatoare de noi locuri de muncă, prin:

  • Construcția sau reabilitarea, în următorii 3 ani, a încă 1000 de kilometri de drumuri, care vor crea, direct sau indirect, peste 10 000 de locuri de muncă;
  • Noi oportunități de angajare pentru tineri, introducerea stagierilor cu plată și a sesiunilor de instruire, precum și asigurarea reformelor necesare pentru remunerarea corectă a tinerilor specialiști.

PLDM consideră vitală asigurarea unei justiții echitabile fiecarui cetăţean, fără acte de corupţie. Din acest considerent, guvernul a iniţiat un proces aprofundat de reformare a poliţiei, care să elimine corupția din rândurile polițiștilor și să-i oblige să fie mai respectuoși cu oamenii. Pentru aceasta, patrulele de poliţie vor fi echipate şi în continuare cu camere video, care să supravegheze comportamentul şi activitatea poliţiştilor.

Vom continua reformarea sistemului de Justiţie prin consolidarea instituțiilor naționale de profil, care să reducă și să prevină corupţia și să asigure protecţia drepturilor omului. În cadrul reformelor din poliție și Ministerul de Interne, fiecare sector de poliție va fi asigurat cu câte o mașină, pentru a răspunde în timp util la solicitări.

PLDM consideră că femeile joacă un rol important pentru viitorului Republicii Moldova. Egalitatea de şanse pentru femei este o prioritate, de aceea ne-am angajat să încurajăm participarea femeilor în afaceri și în sistemul legislativ. Pentru o mai mare reprezentare în cadrul organizațiile politice și publice, guvernul planifică să crească până la 20% numărul femeilor în poliţie.

PLDM se angajează să creeze un cadru legal care să protejeze drepturile femeilor. Pentru a opri traficul de fiinţe umane, vom eficientiza politicile de cooperare internațională şi de suport pentru victime. De asemenea, vom asigura accesul la serviciile de sănătate preventivă, însemnând inclusiv aparate de ​​mamografie în regiuni.

Tinerii sunt viitorul Republicii Moldova. Liberal-democraţii se angajează să asigure accesul tinerilor la educaţie, informare și restul oportunităţilor pe care aceştia le merită. Moldova poate fi la fel de puternică ca și următoarea sa generație de lideri. Încurajăm participarea activă a tinerilor în viața socială, pentru că vocea tinerilor precum cei din TLDM este importantă și trebuie auzită. Pledăm pentru crearea mai multor locuri de muncă în toate sectoarele economiei, inclusiv în agricultură și dezvoltarea infrastructurii. Suntem încrezuți că promovarea politicilor de acest gen vor stimula spiritul antreprenorial printre tineri și vor facilita dezvoltarea micului business.

fara saraciefaracomunistipoporul alegelibertatea realizatdosarcomunistilor