(VIDEO) Tinerii liberal-democraţi pornesc în raioane pentru a “aduce Europa acasă”

PLDMOrganizatia de Tineret a Partidului Liberal Democrat din Moldova lanseaza campania “Aducem Europa acasa”. Timp de o saptamana, tinerii liberal-democrati vor organiza un sir de manifestari culturale, artistice si educative, cu ocazia Zilei Europei.

“Activitatile pe care ne-am propus sa le desfasuram pe parcursul acestei saptamani au drept scop de a imbunatati constientizarea de catre cetatenii Republicii Moldova a specificului procesului de integrare europeana. In acelasi timp, dorim sa ridicam nivelul de cunoastere a valorilor Uniunii Europene si a relatilor Republica Moldova-Uniunea Europeana”, a declarat, intr-o conferinta de presa, presedintele OT PLDM, George Mocanu.

Activitatile vor avea loc in toate raioanele Republicii Moldova, in campusurile studentesti si in liceele din tara. Este vorba de proiectii de filme cu tematici precum istoricul UE, institutiile UE si rolul acestora, zona Euro si moneda Euro, programele europene. Tinerii vor distribui si CD-uri cu aceste filme, vom organiza dezbateri si mese rotunde in centrele rationale pe teme europene.

De asemenea, ei vor realiza un sondaj prin care isi propun sa afle raspunsurile la 2 intrebari: care sunt asteptarile cetatenilor Republicii Moldova de la UE si ce putem oferi noi Uniunii Europene.

Totodata, la sediile PLDM din centrele raionale vor fi deschise puncte de informare cu privire la Acrodul de mic trafic.

Pe 12 mai, tineretul liberal-democrat va organiza, in premiera, Carnavalul Europei intr-un club din Chisinau.

“Noi avem experienta campaniilor de informare de succes. Campania Adevarul a demonstrat ca este posibil ca o mie de tineri sa informeze si sa convinga zeci de mii de cetateni. Porim din nou in raioanele Moldovei pentru a aduce, de aceasta data, Europa acasa”, a spus vicepresedintele OT PLDM, Mihaela Spataru.

Campania de informare Adevarul a fost lansata de tinerii liberal-democrati pe 26 iunie. Pe parcursul a 4 saptamani, “adevarul despre 7 aprilie” a ajuns in peste 80 mii de case din 750 de localitati ale Republicii Moldova.